Belka - przyjaciel recznej
Konkurs na stanowisko Dyrektora Sportowego ZPRP - decyzja w styczniu
11.12.2018 12:36 Źródło: inf. własna
komentarzy 0

Związek Piłki Ręcznej w Polsce ogłosił konkurs na dyrektora ogłosił koknurs na dyrektora sportowego ZPRP. Ma on zastapić na tym stanowisku p.o. dyrektora Damiana Drobika, który pełnił tę funkcję po zwolnieniu Jerzego Eliasza.

Podyskutuj z Handball.pl na Facebooku - zapraszamy!

Idealny kandydat powinien miećwyższe wykształcenie, znać język angielski, mieć sześcioletnie doświadczenie na stanowisku kierowniczym i doskonale orientować się w sprawach szkoleniowych piłki ręcznej.

ZPRP postawił też warunek, by każdy kandydat napisał minimum czteroletni plan szkoleniowy dla polskiego handballu.

Kandydatury można zgłaszać do 27 grudnia 2018 roku, a rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 7-go stycznia,

Poniżej prezentujemy wymagania przedstawione potencjalnym kandydatom przez ZPRP:

Wymogi formalne:

Wykształcenie wyższe z zakresu studiów menedżerskich, w zakresie kultury fizycznej lub zarządzania;

Kopie dokumentów potwierdzających ww. wykształcenie oraz uprawnienia trenerskie;

Oświadczenie lub kopie innych dokumentów potwierdzające staż i charakter wykonywanej pracy oraz uzyskane kwalifikacje zawodowe istotne w pracy Dyrektora Sportowego (studia podyplomowe, kursy, itp.);

Doświadczenie na stanowisku kierowniczym związanym z zarządzaniem co najmniej 6 lat;

Życiorys uwzględniający doświadczenia z projektów menadżerskich i sportowych; udokumentowanie dotychczasowej pracy zawodowej;

Posługiwanie się oficjalnym językiem IHF [Międzynarodowej Federacji Piłki Ręcznej] oraz językiem EHF [Europejskiej Federacji Piłki Ręcznej], tj. językiem angielskim;

Znajomość ustawy o sporcie oraz innych aktów prawnych dotyczącychkultury fizycznej i sportu;

Znajomość przepisów i procedur związanych z planowaniem i rozliczaniem umów zawartych z Ministerstwem Sportu i Turystyki;

Znajomość prowadzenia dokumentacji dotyczącej organizacji szkolenia;

Pisemny projekt – koncepcja pracy na stanowisku wraz z wstępnym planem wieloletniego programu organizacji pracy Pionu Sportowego Związku na okres co najmniej czteroletni. Program powinien uwzględniać proces szkolenia i jego organizacji w tym Ośrodków Szkolenia w Piłce Ręcznej, Szkół Mistrzostwa Sportowego i kadr narodowych;

Znajomość obsługi komputera i programów komputerowych MS Excel, MS Word,

Dyspozycyjność, w tym również gotowość do częstych wyjazdów służbowych (krajowych i zagranicznych);

Dobry stan zdrowia potwierdzony zaświadczeniem lekarskim pozwalającym na pracę na w/w stanowisku;

Prawo jazdy kat. B;

Oświadczenie o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby konkursu.

Główne obowiązki:

Realizacja programów w zakresie działalności w sporcie wyczynowym oraz w sporcie dzieci i młodzieży;

Merytoryczny nadzór i monitoring nad realizowanymi przez ZPRP programami i zadaniami;

Współpraca z komisjami ZPRP;

Stworzenie projektu poszukiwania i zarządzania rozwojem utalentowanych zawodników;

Monitoring i ocena realizacji efektów pracy trenerów i wyników zawodników w zakresie realizacji programów szkolenia sportowego;

Współpraca z instytucjami naukowymi i badawczymi w zakresie innowacyjności procesu szkolenia sportowego;

Koordynacja procesu szkolenia, dokształcania i doskonalenia kompetencji kadr zawodniczych i trenerskich ZPRP;

Przygotowanie i nadzorowanie dokumentacji merytoryczno-finansowej dotyczącej szkolenia sportowego ZPRP;

Przygotowywanie niezbędnych do realizacji zadań regulaminów i zarządzeń;

Prowadzenie bieżącej dokumentacji procesu szkoleniowego;

Procedura i przebieg konkursu:

Komisja konkursowa rozpatrzy nadesłane oferty i przedstawi wybrane kandydatury na stanowisko Dyrektora Sportowego wraz z uzasadnieniem do rozpatrzenia przez Prezesa ZPRP;

Rozstrzygnięcie konkursu planowane jest nie później niż dnia 07.01.2019 r.;

Komisja konkursowa, w przypadku braku odpowiednich kandydatów, może wnioskować o unieważnienie konkursu;

Ostateczne wyniki konkursu ogłosi ZPRP;

Związek Piłki Ręcznej w Polsce zastrzega sobie prawo unieważnienia wyników konkursu bez podania przyczyn na każdym etapie jego postępowania;

Termin i miejsce składania ofert oraz dokumentów:

Oferty wraz z wymaganymi dokumentami należy dostarczyć lub nadesłać w zaklejonej kopercie z dopiskiem “Konkurs na Dyrektora Sportowego” w terminie do godz. 16:00 dnia 27.12.2018 r. na adres: Związek Piłki Ręcznej w Polsce, ul. Puławska 300 A, 02-819 Warszawa (decyduje data wpływu wniosku do biura Związku).

Nie będą rozpatrywane oferty składane przez pełnomocników w imieniu zainteresowanych osób oraz złożone po w/w terminie.

Koszulka box 2 300 nad newsletter
TAGI: zprp
oceń 0 (0 głosów)

podziel się artykułem
Akademia Gniezno
Koszulka box 4 300 nad newsletter
www.czesciauto24.pl
Czy polscy piłkarze ręczni, którzy w grupie 1 rywalizują z Niemcami, Izraelem i Kosowem, awansują do EHF Euro 2020?
Zapisz się, a będziesz otrzymywać newsy prosto
na Twoją skrzynkę e-mailową!
Wpisz swój e-mail
handball.pl © 2009 - 2010 | Created by MadKittens